Over Stage in je Regio

In 2018 heeft stichting Veluwe Portaal van de Economic Board Noord-Veluwe de opdracht gekregen om het project ‘Student & Stage’ van De Diamant van Midden-Nederland voort te zetten. Via Veluwe Portaal is dit gekomen tot Stageinjeregio.nl. Inmiddels is er vanuit Provincie Gelderland ook een subsidie beschikbaar gekomen (#OverbruggingsmaatregelCOVID19) voor Veluwe Portaal ter extra ondersteunen van Stageinjeregio.nl in 2021.

Waarom dit project?

Dit project is belangrijk om de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde voor studenten (nog) meer op de kaart te zetten. Uit de cijfers[1] blijkt dat met name de hbo en wo studenten genoodzaakt zijn hun studie en, veelal als gevolg, hun stage buiten deze regio zoeken. En dat laatste is niet nodig én willen we veranderen! Want deze regio heeft veel te bieden voor studenten!

Doel

– Studenten een platform geven om zich te profileren en dat zij zoekende zijn naar een stageplek en/of afstudeeropdracht.
– Het bundelen en overzichtelijk maken van stagemogelijkheden en afstudeeropdrachten in de regio Veluwe, Zeewolde en Nijkerk.

Voordelen voor studenten

– Actuele stageplekken en afstudeeropdrachten uit de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde.
– Persoonlijk (en kosteloos) E-profiel, waarin jouw cv met ervaringen, mogelijkheden, talenten en competenties zichtbaar zijn voor werkgevers.
– Met een E-profiel ondersteunen wij jou ook in jouw zoektocht naar de juiste stage of afstudeeropdracht. Dit kan een kant-en-klare stage zijn, of één op maat die wij bij deelnemende werkgever opvragen.

Succesverhalen in 2021: 

– Breed georiënteerde stage was doorslaggevend in keuze; Coen van der Wekken (stagiair Finance & Control per sept. 2021)
Lees hier hoe Coen in contact is gekomen met Stage in je Regio en wat wij hebben kunnen betekenen in zijn zoektocht naar de perfecte stage. Lees hier het volledige verhaal.

Stage is tevens werkervaring; Deniz Cakmak (stagiair HRM per febr. 2021)
“Ik ben dankzij Stage in je Regio terechtgekomen bij mijn huidige stagebedrijf. Op mijn verzoek hebben zij mijn zoektocht en cv geplaatst en zo ben ik in contact gekomen met mijn huidige begeleidster. Mijn profiel stond een dag online en toen kreeg ik al een reactie!” Lees hier het volledige verhaal.

Doen wat je ook aan anderen vraagt; Jasmijn Zoeten (afstudeerder HRM per febr. 2021)
Veluwe Portaal ondersteunt via Stage in je Regio, zowel studenten als organisaties in hun zoektocht naar de juiste student resp. stageplek. Onder het mom “practice what you preach” heeft Veluwe Portaal zelf ook een afstudeerder aangenomen. Lees hier wat zij voor ons betekent.

– Google brengt je een stage; Carlijn Jansen (afstudeerder Communicatie per febr. 2021)
Via Google is deze studente bij Stage in je Regio terecht gekomen. En via bemiddeling een mooie en waardevolle afstuuropdracht gevonden. Lees hier het hele verhaal.

Stage vinden in CoronatijdThamar Lambregtse (HBO-studente International Business and Languages per febr. 2021)
“Mijn stage heb ik gevonden dankzij Stage in je Regio! Ze hebben me vanaf het begin super ondersteunt. Gesprekken gevoerd over waar mijn interesses liggen en naar waar ik op zoek ben.” Lees hier het volledige verhaal.

[1] Bron: Onderwijs en arbeidsmarkt in cijfers, nov. 2017; Provincie Gelderland

Bekijk onze film over Stage in je Regio hier:

Bekijk onze laatste nieuwsbrief hier:
Deze nieuwsbrief verschijnt 2x per jaar

Nieuwsbrief november 2020